Danas se obilježava Dan Općine Berek, Dan policije te Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja

Dan je Općine Berek i blagdan zaštitnika svetog Mihovila. Program obilježavanja započeo je svetom misom u istoimenoj kapelici, a nastavlja se školskom priredbom u Društvenom domu i druženjem uz podjelu hrane iza 13 sati.

Sutra u podne otvara se Kulturni centar u općinskom središtu, gdje će biti i svečana sjednica Općinskog vijeća. U subotu, u centru od 17,30 slijedi kulturno-umjetnički program s nastupom sedam KUD-ova. Za večernje sate ostaje koncert sastava Fijaker. U nedjelju u 13 kreće natjecanje u pripremi gulaša i roštilja, za što se primaju prijave u Općini ili mailom. Bit će tu i tradicionalna biciklijada, a sve će zabavljati sastav Ledina.

Dodajmo kako je danas i Dan policije, a večerašnja misa u garešničkoj Župnoj crkvi bit će ujedno za sve poginule redarstvenike.

Nadalje, i grad Bjelovar slavi svoj dan, a svečanost obilježavanja krenula je polaganjem vijenca ispred Policijske uprave, a potom i lovorovog vijenca za civilne  žrtve, kao i poginule hrvatske branitelje. Vojno-akrobatskoj ceremoniji Počasne satnije Oružanih snaga RH pokraj paviljona u bjelovarskom parku nazočio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Obišao je i novi gradski stadion te sudjelovao i na komemoraciji za poginule branitelje na Spomen-području Barutana, gdje je i koncelebrirana sveta misa koju predvodi biskup Vjekoslav Huzjak. Obišao je i početak radova na brzoj cesti Farkaševac – Bjelovar. Svečana sjednica Gradskog vijeća najavljena je za 13 sati, a koncert Slavonskih lola u 20, u parku (u slučaju kiše u Domu kulture).

Nema postova za prikaz