Dani općine Berek

Općina Berek svoj dan i blagdan zaštitnika sv. Mihovila slavi 29. rujna. Program je započeo toga dana misom u istoimenoj kapelici u Bereku, a nastavljen školskom priredbom u Društvenom domu i druženjem uz podjelu hrane. Obilježavanje je nastavljeno današnjim otvorenjem Kulturnog centra u općinskom središtu, kapitalnim projektom od deset milijuna kuna, iz programa Europa pomaže ruralna područja. Nalazi se u općinskom središtu i energetski je samodostatan, zbog fotonaponskih ploča za proizvodnju električne energije, čiji se višak prodaje HEP-u, a i grijanje je na struju.

Nakon blagoslova biskupa Vjekoslava Huzjaka, objekt je otvorio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.

Otvaranju je nazočila i zamjenica župana Marija Jungić, a u Kulturnom centru održava se i svečana sjednica Općinskog vijeća. Načelnik Mato Tonković na njoj je spomenuo i nove projekte, poput izgradnje dječjeg vrtića u Bereku te nastavak asfaltiranja u vikend naselju u Podgariću.

Sutra je na rasporedu Kulturno-umjetnički program od 17 sati i 30 minuta, također u Kulturnom centru, na koji poziva predsjednik KUD-a Berek Tomislav Šunjić:

Koncert tamburaškog sastava Fijaker kreće sutra u 21,30. U nedjelju u 13 slijedi kuhanje gulaša i pečenje roštilja, natjecateljskog karaktera, bit će tu i tradicionalna biciklijada, a goste i sudionike zabavljat će grupa Ledina.

Svim žiteljima Općine Berek čestitamo njihov dan!

Nema postova za prikaz