Svi možemo pomoći da Renata ostvari san i otputuje u Tursku na Europsko prvenstvo u šahu

Mnogi aktivni sportaši ne mogu se pohvaliti tolikim brojem medalja i pehara koliko ih za šahovske rezultate ima članica Šahovskog kluba Garešnica, Renata Hranilović sa svojih 10 godina. Nanizala je titule prvakinje i viceprvakinje i rezultatima osigurala odlazak na Svjetsko prvenstvo u Gruziji, na koje se, zbog poznate situacije, odustalo. No, u Tursku se može i želi ići. Pravo nastupa na Europskom prvenstvu ostvarila je prošle godine na Kadetskom prvenstvu u Trogiru. Plasman je osigurala,  ali sada ostaje pitanje može li to i ostvariti, jer i uz podršku kluba i grada, novca nedostaje da bi se platilo sve; kotizacija, let avionom, smještaj, što je trošak procijenjen na oko 20.000,00 kuna. Termin održavanja je od 04.11. do 15.11., a rok u kojem valja potvrditi sudjelovanje je puno kraći.

Renata je, kao i njen brat Renato, koji je u stopu prati rezultatima, članica Škole šaha matičnog kluba u Garešnici, koja okuplja desetak polaznika od 6 do 16 godina. No, Renata se na šahovskoj ploči snalazila i prije negoli je pravo savladala i sva slova. Prve partije odigrala je već sa svoje četiri godine, a ljubav prema šahu prenio im je tata Tihomir, kojeg danas djeca bez problema nadigraju. Velika podrška je i mama Martina, posebno pri organizaciji odlaska na treninge i natjecanja. Uz svu podršku, željeni odlazak na Europsko prvenstvo i dalje je pod upitnikom te je iz kluba upućena zamolba svima koji mogu i žele pomoći.

I vi možete biti dio ove lijepe priče o maloj šahovskoj prvakinji, a donacije je moguće uplatiti na IBAN račun: HR06 2402 0061 1004 6171 9, s naznakom „Donacija za EP Turska 2022.“

Detaljnije informacije moguće je dobiti i na broj telefona 098/ 180 6496.

Unaprijed hvala svima!

Nema postova za prikaz