U Bjelovaru uskoro nova sortirnica i kompostana

Foto: bjelovar.info

Grad Bjelovar uskoro dobiva kompostanu i sortirnicu otpada. U nju je tijekom posljednjih godina uloženo oko 100 milijuna kuna, a ulaganje se kontinuirano nastavlja i dalje. Više je rekao gradonačelnik, Dario Hrebak:


Ideja iza projekta jest prestanak zakopavanja sirovine na odlagališta, a postoji i mogućnost da se u sljedećih nekoliko godina udvostruči broj zaposlenika u gospodarenju otpadom. Više je rekao Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Vodnih usluga d.o.o. Bjelovar:


Podsjetimo, na području Bjelovara provodi se organizirani način prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada od strane komunalno trgovačkog društva Komunalac d.o.o. Bjelovar. Osnivač i stopostotni vlasnik tvrtke je Grad Bjelovar, a nova predsjednica uprave, ujedno i predsjednica Županijske skupštine te vijećnica u Općini Hercegovac, je Ivana Jurković-Piščević, donedavna direktorica Tehnološkog parka Bjelovar.


Dovršetkom sortirnice i kompostane, Bjelovar će imati jedan od najsuvremenijih sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj.

Nema postova za prikaz