Vlada odobrila 42 milijuna kuna pomoći za štetu uzrokovanu olujnim nevremenom na području županije

Foto: Marko Marušić/Facebook

Na ovotjednoj sjednici Vlade RH donesena je odluka o paketu financijske potpore Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ukupne vrijednosti 42 milijuna za štetu uzrokovanu olujnim nevremenom.

Od strane Ministarstva poljoprivrede odobreno je 5 milijuna kuna, na prijedlog Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Vlada je odobrila 12 milijuna, dok je na prijedlog Ministarstva financija o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna RH, Vlada za BBŽ odobrila iznos od 25 milijuna kuna. Više je rekao župan Marko Marušić:

Prve grube procjene govore da je ukupna šteta na zahvaćenim područjima 60 milijuna kuna, a u oluji je najteže pogođen grad Čazma gdje su stradale brojne obiteljske kuće i gospodarski objekti, rekao je gradonačelnik Dinko Pirak:

Podsjetimo, nevrijeme je zahvatilo i područje Grubišnog Polja te pet općina Berek, Đulovac, Ivanska, Velika Trnovitica i Veliki Grđevac, a krajnji rok za iskorištenje ovih 42 milijuna kuna je godinu dana. Župan Marušić i gradonačelnik Pirak na kraju su uputili veliku pohvalu i zahvalu svim hitnim službama koje u odmah reagirale, a posebice vatrogascima.

Nema postova za prikaz