Ankica Gašparec predstavlja BBŽ na državnom Izboru najuzornije seoske žene

U Čakovcu se sutra održava 22. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene, s početkom u 14 sati u dvorani Graditeljske škole i svečanim dijelom od 17 sati. Organizator je Udruga Uzorne hrvatske seoske žene, a domaćini Međimurska županija, Grad Čakovec i Općina Belica. Predstavnica Bjelovarsko-bilogorske županije je Ankica Gašparec iz Dišnika, na prijedlog Službe za stručnu podršku razvoja poljoprivrede, kao jedna od 18 kandidatkinja.

Vinogradarstvom se bavi oko 40 godina i predsjednica je Udruge vinogradara i voćara Garešnica. Nositeljica je OPG-a za proizvodnju vina, domaće sorte Škrlet, kao i Graševine i Chardonnaya, na površini od oko pola hektara. Posjeduje 3.800 čokota loze, brojna priznanja za svoj rad i objekt za turističku i autohtonu ponudu jela i pića svoga moslavačkog kraja. Smatra da se rad u životu uvijek isplati:

Majka je dvoje djece i baka šestero unučadi te izdvaja važnost potpore obitelji, posebno supruga, kao i djelovanja u zajednici.

Ankici Gašparec iz Dišnika želimo puno uspjeha na Izboru najuzornije seoske žene Hrvatske u Čakovcu, gdje će predstavljati Bjelovarsko-bilogorsku županiju i svoj Grad Garešnicu!

Nema postova za prikaz