Zasjedala bjelovarsko-bilogorska Županijska skupština

U velikoj županijskoj vijećnici u Bjelovaru danas je održana sjednica Županijske skupštine. Od ukupno 39 članova skupštine, odazvao se 31, a prvi na redu bio je Aktualni sat, za koji je pitanja trebalo dostaviti dan prije. Među 12 pitanja našlo se i ono Ivana Markovića, ujedno načelnika Općine Velika Trnovitica, koje se odnosilo na elementarnu nepogodu, proglašenu i za područje te općine.

Pitanje je bilo upućeno županu Marku Marušiću koji je istaknuo kako bi svi bili najsretniji da do prirodne nepogode nije ni došlo te se još jednom zahvalio svim službama, posebice vatrogascima, na njihovoj pomoći prilikom saniranja šteta.

Nakon Aktualnog sata, početna točka Dnevnog reda, od njih 20-ak, bilo je polugodišnje izvršenje proračuna. Pred vijećnicima se našla i suglasnost za dugoročno kreditno zaduženje nekoliko škola nakon obnove, osnivanje Kulturnog vijeća, kao i Plan razvoja županije za razdoblje do 2027. godine. Izdvojimo i prošlogodišnje izvješće o radu županijskog Crvenog križa, kao i informaciju o stanju nezaposlenosti.

Nema postova za prikaz