Predsjednica skupštine BBŽ oprostila se od vijećnika

Ivana Jurković Piščević (Foto- Bjelovar.live)

Na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine usvojeno je i izvješće o prošlogodišnjem radu Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije. Obuhvaća pet gradskih društava: Bjelovar, Daruvar, Čazmu, Grubišno Polje i Garešnicu, na čelu s ravnateljima, čije aktivnosti realizira velik broj volontera. One stalne su dobrovoljno davalaštvo krvi, rad s mladima, provedba tečajeva prve pomoći, priprema i djelovanje u katastrofama te prikupljanje i distribucija humanitarne pomoći. U planirane aktivnosti spada djelovanje u vrijeme epidemije i potresa. Na suradnji i podršci u provedbi aktivnosti, Županiji je zahvalila ravnateljica društva Melita Lozina:

Što se krvi tiče, recimo da su u 2021. godini kroz ukupno 42 akcije prikupljene 5.374 bočice, od kojih 421 u Garešnici, navodi se u izvješću županijskog Crvenog križa, koje je usvojila Županijska skupština.

Obzirom da je predsjednica skupštine Ivana Jurković Piščević (iz kvote HSLS-a), inače iz Hercegovca, od 01. listopada na čelu bjelovarskog Komunalca, tvrtke u većinskom vlasništvu jedinice lokalne samouprave, odnosno Grada Bjelovara, mora podnijeti ostavku u predstavničkom tijelu u roku od 60 dana. Stoga se nakon sjednice Županijske skupštine oprostila od vijećnika:

Nema postova za prikaz