50. sabirna akcija Solidarnost na djelu

U četvrtak 13. listopada u cijeloj Hrvatskoj provodi se jubilarna, 50. sabirna akcija Hrvatskog Crvenog križa, Solidarnost na djelu. Sudjeluje i Gradsko društvo Crvenog križa Garešnica, čiji će je djelatnici i volonteri održati u suradnji s učenicima osnovnih škola. Sutra poslijepodne će prikupljati novac, uz potpis na ovjerene i numerirane liste.

Novac se prikuplja u humanitarne svrhe, za djecu i mlade, novorođene i starije, o čijoj namjeni odlučuje isključivo Odbor Crvenog križa Garešnica, ističe ravnateljica Melita Lozina, koja odgovorno tvrdi da se novac troši namjenski, a priljev i utrošak su transparentni, s posebnog računa.

Skladište Crvenog križa u Nazorovoj 25 u Garešnici dežurat će sutra od 10 do 18 sati, gdje građani mogu donijeti sve što žele pokloniti osobama u potrebi, poput rabljene odjeće i obuće ili tehničke robe. Zahvaljuju svim dobročiniteljima!

Dodajmo kako će Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac sudjelovat i ove godine u provedbi humanitarne akcije „Solidarnost na djelu“ Hrvatskog crvenog križa. Akciju će provoditi učenici volonteri s voditeljem, vjeroučiteljem Pericom Mrveljem. Svi voljni mještani Općine Hercegovac koji se žele uključiti u humanitarnu akciju, mogu to napraviti također sutra, u vremenu od 15 do 18 sati ispred svojih kuća kako bi dali novčani prilog. Učenici će proći selima, ali u cilju njihove zaštite, neće ulaziti u dvorišta i kuće.

Nema postova za prikaz