Općina Veliki Grđevac financira rad produženog boravka

Foto: Učiteljica Marija Lukić i učenici koji pohađaju produženi boravak

U OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac ravnateljica škole Marina Balen i načelnik Općine Veliki Grđevac Tomislav Pavlečić potpisali su Ugovor o financiranju rada produženog boravka za školsku godinu 2022./2023.

Produženi boravak provodi se za učenike od 1. do 4. razreda već od prošle godine kada su se ishodovale sve suglasnosti, osnivača i resornog ministarstva. Kroz mjeru pripravništva osigurana je plaću za učiteljicu, a ove godine rad produženog boravka financira Općina Veliki Grđevac.

S načelnikom općine Tomislavom Pavlačićem održan je niz sastanaka te je uspješno usuglašen iznos potrebnih sredstava za rad boravka, kaže ravnateljica škole Marina Balen. Dodajmo odmah i kako Općina Veliki Grđevac kroz proračun osigurava velika sredstava za djecu s područja općine, kupnjom radnih bilježnica, dodatnih materijala, tekućim pomoćima za rad škole, a sada i sa značajnim sredstvima sudjeluju u financiranju plaće učiteljice u produženom boravku tijekom cijele školske godine. Ove školske godine za rad produženog boravka općina je osigurala iznos od 88.000,00 kn.

Potpisivanje ugovora o financiranju rada produženog boravka

“Velik je ovo iskorak i ovim putem se zahvaljujemo načelniku općine Tomislavu Pavlečiću koji je zajedno sa svojim suradnicima prepoznao potrebu djece i roditelja. Produženi boravak pohađa 16 učenika razredne nastave, a organiziran je radnim danom do 16,00 sati”, rekla je Balen.

Učenicima je osiguran topli obrok, užina i adekvatan prostor za rad. U produženom boravku radi učiteljica Marija Lukić te učenicima pomaže u rješavanju domaće zadaće, usvajanju ishoda te pripremi i provedbi brojnih aktivnosti i radionica, istaknula je za kraj ravnateljica škole Marina Balen u službenom priopćenju.

Nema postova za prikaz