U Kutini potražnja za stanovima, grade se nove zgrade

U Kutini je izražena potražnja za stanovima, kako za najam, tako i za kupnju. Zbog toga je krajem prošle godine grad, s APN-om, ušao u projekt izgradnje nove zgrade koja će imati 27 stanova, multimedijalnu dvoranu i četiri poslovna prostora. U ovom slučaju, u suradnji s resornim ministarstvima, dio je predviđen za branitelje, prema listi prioriteta, a većina će biti prodana po POS modelu za što grad provodi natječaj, rekao je gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić:

Vrijednost investicije je oko 39 milijuna kuna, a s obzirom na to da se grad odrekao dijela mogućih prihoda i da dvije trećine ulaganja na sebe preuzima APN, cijena će biti povoljnija od uobičajene za novogradnju. Tržišna cijena u Kutini bila bi oko 1.600 eura, no u ovom slučaju bit će 1.350 eura za četvorni metar:

U gradu se nadaju da će do tih ulaganja doći uskoro, a nedavnim odlukama gradskog vijeća, uz izmjene prostornog plana, zainteresiranim investitorima bit će omogućeno da krenu u izgradnju dva nova stambeno poslovna objekta. Konkretno, time je otvoren prostor za dvije nove, a uz Trg Franje Tuđmana već postoje dvije, dok treća, POS-ova, ide prema dovršetku:

APN je, podsjećaju u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, tijekom 2007. godine u Kutini već izgradio dvije građevine s ukupno 32 stana te je ovo treći objekt u sklopu Programa POS u Kutini koja se ovog puta gradi u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja. Drugi krug javnog poziva za potencijalne kupce stanova je u tijeku.

Nema postova za prikaz