Mjere štednje električne energije i u Općini Hercegovac

Život u mraku je poznat izraz koji zadnjih mjeseci postaje svakodnevica u sve više lokalnih sredina. Većina gradova i općina je na neke načine ograničilo potrošnju električne energije, pokušavajući svesti račune na što manje iznose. Iznimka nije ni Općina Hercegovac, iz čijeg je proračuna u osam mjeseci potrošen iznos dostatan za troškove javne rasvjete kroz cijelu prošlu godinu. Pribjeglo se mjeri štednje te se ona pali i gasi s odmakom od 20 minuta od uobičajenog vremena, što znači 40 minuta dnevno.

Izuzetak je općinsko središta te nekoliko za promet potencijalno opasnih mjesta, odnosno kritičnih zavoja.

Iako nije na popisu kritičnih mjesta, prije nekoliko dana je javna rasvjeta uz prometnicu od Hercegovca prema Velikoj Trnavi bila upaljena i tijekom dana. Točnije, lampe su se palile i gasile, a riječ je bila o kvaru koji je otklonjen:

Odgovorni građani će i ubuduće, siguran je Bašljan, uočene kvarove prijavljivati lokalnoj upravi, a poziv da to i učine, s lokacijom i opisom kvara, stoji i dalje. No, promjene su nužne u nastajanju da se smanje značajno uvećani troškovi za potrošenu električnu energiju:

Nema postova za prikaz