Iz policijske bilježnice – krađa i prometna nesreća u Hercegovcu, prometni prekršaj u Vel. Trnovitici, a od sutra obavezna upaljena dnevna ili kratka svjetla

U vikendu iza nas službenici PU bjelovarsko-bilogorske imali su razna postupanja. Zabilježene su tako dvije krađe – u Hercegovcu gdje je nepoznata osoba s trgovine ukrala nekoliko nadzornih kamera i razvodnu kutiju te u Gornjem Daruvaru o kojoj je više rekao Saša Đorđević:

Nadalje, u Čazmi je prijavljen slučaj narušavanja javnog reda i mira od strane alkoholiziranog mladića:

U Bjelovaru je pak provedena preventivna akcija na rizična i neprihvatljiva ponašanja prilikom koje je sankcionirano petero osoba mlađih od 16 godina.

Vezano uz promet, proteklog vikenda zabilježeno je bilo pet nesreća, od toga četiri s materijalnom štetom, a dvije su bile na garešničkom području.

Nadalje, sinoć oko 23 sata, 21-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Opel daruvarskih registracijskih oznaka kroz nenaseljeni dio mjesta Velika Trnovitica u pravcu Hercegovca. Dolaskom do raskrižja u mjestu Hercegovac, uslijed neprilagođene brzine vozila, a koju nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti te atmosferskim prilikama, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika, pri čemu je vozilom udario u obiteljsku kuću na kućnom broju 208 u Moslavačkoj ulici. Tu se je vozilo zaustavilo te je na njemu nastala materijalna šteta. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a 21-godišnjak je alkotestiran, reakcija na alkohol je izostala. Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Garešnice te djelatnici poduzeća „Komunalac d.o.o.“ Garešnica, poradi sanacije oštećenja plinske instalacije na obiteljskoj kući na kućnom broju 208, a koje je nastalo uslijed prometne nesreće. 21-godišnjaku je zbog počinjenog prekršaja iz članka 51. stavka 5. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izdana obavijest/izvješće o počinjenom prekršaju.

Policija je proteklog vikenda zabilježila i dva teža prometna prekršaja. U Kapeli je u kontroli prometa zaustavljen 56-godišnji muškarac kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,75 promila i prije stjecanja vozačke dozvole te u Velikoj Trnovitici gdje je 32-godišnji muškarac, kojemu je oduzeta vozačka dozvola, upravljao vozilom kojemu je istekla registracija. 

Recimo još i da je u vikend akciji bio zabilježen ukupno 191 prekršaj, a rekorder u kategoriji brzine kretanja bio je zaustavljen u Garešnici nakon što se vozio 97 km/h na dionici gdje je ograničenje 60.

Za kraj, upozorenje građanima, a vezano uz promet na blagdan Svih Svetih te obavezno paljenje svijetla na automobilima, izdala je i PU bjelovarsko-bilogorska, a više je rekao Saša Đorđević:

Nema postova za prikaz