Svi sveti i Dušni dan

Danas je blagdan Svih svetih, ujedno neradni dan u RH, kada slavimo svece koje je Crkva proglasila, kao i one koji to još nisu, ali su nas zadužili svojim djelima. Poruku donosi župnik iz Garešnice, Dejan Tot:

Potom je 02. studenog Dušni dan, spomen svih vjernih mrtvih. Tada se prisjećamo naših bližnjih, obilazimo njihova posljednja počivališta i odajemo im počast paljenjem svijeća i lampiona te donošenjem cvijeća i aranžmana, kao i molitvom za duše. Župnik Tot o Dušnom danu kaže:

Uz te dane veže se i blagoslov groblja, koji je u Garešnici u 14 sati kod glavnog križa, a potom je moguć i pojedinačni. U filijalama su tada i mise: u Kapelici u srijedu u 9,30, u Dišniku u 11 te u Ciglenici danas u 15 sati, nakon kojih slijedi blagoslov.

Iz garešničke komunalne tvrtke napominju da će glavni ulaz na groblje u Garešnici, prema mrtvačnici, biti zatvoren na Sesvete, u utorak, kako bi se zbog gužvi spriječio ulazak s automobilima.

Povodom blagdana Svih svetih, dužnu počast svojim umrlim i poginulim kolegama, hrvatskim braniteljima, odali su i članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Garešnica.

Nema postova za prikaz