Iz Ministarstva poljoprivrede dolazi gotovo 960 tisuća kuna potpore garešničkim poljoprivrednicima

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

U okviru nacionalnih mjera Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je u srpnju ove godine Natječaj za financiranje projekata u 2022. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5 % pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine. Djelatnici Poduzetničkog centra Garešnica pripremili su i prijavili ukupno 16 projekata za poljoprivrednike s područja Grada Garešnice.

Odlukom Ministarstva poljoprivrede o dodjeli bespovratnih sredstava, svi prijavitelji čije projekte su pripremali djelatnici Poduzetničkog centra ostvarili su potporu do 60.000 kuna po pojedinom projektu, što je ukupno gotovo 960.000,00 kuna potpore garešničkim poljoprivrednicima.

Svi prijavitelji nabavit će nove strojeve , traktorske priključke i/ili opremu za poljoprivrednu proizvodnju. Čak pet poljoprivrednika odlučilo se uložiti i u kupnju domaćih životinja, dok su dva poljoprivrednika odlučila povećati svoje poljoprivredne nasade.

Izvor: Poduzetnički centar Garešnica

Nema postova za prikaz