Obilježena 31. obljetnica oslobođenja Općine Veliki Grđevac u sklopu akcije OTKOS 10

Početak studenog važan je mještanima Općine Veliki Grđevac jer se prisjećaju Dana oslobođenja, obljetnice iz 1991. godine. Općina te članovi Udruge veterana Veliki Grđevac ne propuštaju podsjetiti i obilježiti taj dan, pa tako i danas, svetom misom, polaganjem vijenaca i odavanjem počasti kod spomen obilježja te svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Tom je prigodom u svom govoru načelnik Tomislav Pavlečić pozvao sve koji mogu dati svoj doprinos, da mladima i djeci prenose zašto i koliko su to bili važni dani zbog kojih se danas mirno živi. Zajedno smo bili tad, a zajedništvo je važno i za budućnost, zaključio je Pavlečić.

Podsjetimo, radi se o obljetnici oslobođenja okupiranog dijela i šest naselja u nekoliko dana ranije započetoj akciji OTKOS 10, koja se provodila i na području općine Velika Pisanica i grada Grubišnog Polja, dok je 03. studenog oslobođena Općina Veliki Grđevac. Više je rekao predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Općine Veliki Grđevac, Željko Vincek:

Obilježavanju su prisustvovali i predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije te predstavnici prijateljske općine Buszak iz Mađarske koji su također položili vijenac. U programu, uz izvedbu himne i bloka domoljubnih pjesama, nastupale su i velikogrđevačke Dike.

Nema postova za prikaz