Održan 7. Etno festivalu “Bilogoro, u srcu te nosim”, pogledajte popis nagrađenih

Proteklog vikenda održan je 7. Etno festivalu “Bilogoro, u srcu te nosim”. Program je vodio poznati televizijski voditelj Branko Uvodić, u svojstvu izaslanika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića festivalu je nazočio načelnik Općine Štefanje Silvestar Štefović koji je festival i otvorio. Uz njega, na festival su stigli i njegova uzoritost, biskup bjelovarsko-križevački Vjekoslav Huzjak, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Tanja Novotni Golubić, Dinko Tandara ispred Ministarstva branitelja te načelnici nekoliko općina.

Stručni žiri bio je sastavljen od pet vrsnih poznavatelja glazbe na čelu s Dijanom Katicom, predsjednicom Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova selo”. Ostali članovi žirija bili su Ivica Plivelić, Miroslav Walter, Marko Lovrić te Lorenzo Kocijan Pacas.

Na festivalskoj večeri nastupilo je 16 izvođača, a stručni žiri i publika odabrali su svoje favorite. Evo kako izgleda njihov izbor.

Najbolje skladbe po mišljenju stručnog žirija:

  • Darko Barić – Svom zavičaju
  • Željko Grozaj – Vratit ću se Bilogori
  • Kulturno-umjetnička udruga Ivan Vitez Trnski Nova Rača – Opojno miriše lipa

Najbolje skladbe po mišljenju publike:

  • Tamburaški sastav Nemir – Mlinovi
  • Tomislav Škara – Volim tebe Bilogoro moja
  • Željko Grozaj – Vratit ću se Bilogori

Nagrade glazbenicima uručili su izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Silvestar Štefović, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Tanja Novoni Golubić te načelnik Općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac. Nagrađen je i predsjednik Udruge “Bilogorski turistički put” Jozo Rebić koji je dobio nagradu za životno djelo Etno festivala “Bilogoro, u srcu te nosim”. Nagradu mu je uručila Slađana Đurđević iz Romske kuće.

Prijenos uživo na službenom YouTube kanalu Etno festivala “Bilogoro, u srcu te nosim” gledalo je više od 1,4 tisuće gledatelja. Direktor festivala Slaven Klobučar istaknuo je kako mu je drago da se festival nakon dvije godine pandemije vratio pred svoju vjernu publiku. “Želio bih zahvaliti Općini Veliko Trojstvo i načelniku Marku Kutanjcu, ali i bivšem načelniku Ivanu Kovačiću koji su nas podržavali i pomogli nam u organizaciji ovog festivala. Hvala i Branku Uvodiću koji je pristao voditi večerašnji program. Osim njima, zahvaljujem i vrijednim udrugama, institucijama i pojedincima, kao i medijskim pokroviteljima, sponzorima i donatorima bez čije se pomoći ovaj festival ne bi mogao održati. Na kraju, hvala i svima koji su došli i podržali naš festival. Nadam se da će se Etno festival nastaviti širiti, a upravo zato već ovih dana krećemo s pripremama za 8. Etno festival “Bilogoro, u srcu te nosim”, poručio je.

Nema postova za prikaz