Na sjednici gradskog vijeća najavljena svečana otvorenja dva velika projekta u središtu Garešnice

Foto: Zoom Garešnica

Do kraja mjeseca svečano će otvorena biti dva novouređena objekta u središtu Garešnice, gradska knjižnica i čitaonica te Centar za posjetitelje. Tu je informaciju, nakon pitanja vijećnika Vladimira Šrajbera, na današnjoj sjednici gradskog Vijeća objavio gradonačelnik Josip Bilandžija.

Oba su objekta u funkciji, a ono što je preostalo su svečana otvorenja – 21. studenog Hrvatske knjižnice i čitaonice “Đuro Sudeta” Garešnica na kojem će prisustvovati ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te 28. studenog kada je zakazano svečano otvorenje Centra za posjetitelje na kojem će prisustvovati ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

Na aktualnom satu u sklopu današnje sjednice gradskog vijeća još se spominjala tema vandalizma na autobusnim stajalištima i prometna sigurnost u središtu Garešnice, a nastavak sjednice, na kojoj je bilo ukupno 15 točaka donio je izvješće gradonačelnika za prvo polugodište. Sve odluke donesene su jednoglasno.

Nakon izvješća, uslijedile su izmijene programa, a vezane uz izmjenu ovogodišnjeg gradskog proračuna. Podsjetimo, prvotni proračun izglasan u prosincu prošle godine iznosio je nešto više od 74 milijuna kuna. U lipnju je bila njegova prva izmjena, a danas je jednoglasno izglasana druga izmjena nakon koje on iznosi 49 milijuna 456 tisuća kuna. Najvažniji razlog rebalansa je prenošenje projekata u iduću godinu, jer tijekom ove nisu bili raspisani natječaji na koje bi grad kandidirao u proračunu planirane projekte.

Nema postova za prikaz