Velika Trnovitica slavi Dan općine

Općina Velika Trnovitica na blagdan zaštitnika župe, Svetog Martina, slavi svoj dan. Stoga je danas održana svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorila predsjednica vijeća, Marica Prohaska. Načelnik Općine Velika Trnovitica, Ivan Marković svim je sumještanima zaželio sretan Dan općine te je rekao više o radovima koji su provedeni u posljednjih godinu dana:

Na potpori i suradnji zahvalio se i županiji, odnosnu županu Marku Marušiću koji je u Vel. Trnovitici i kao izaslanik Vlade RH:

Osim uređenja cesta, dodajmo i kako je gotovo pola milijuna kuna općina isplatila i unutar kategorije javnih potreba stanovnika, a u to je uključeno – darivanje novorođenih, sufinanciranje vrtića, prijevoz učenika kao i nabava radnih bilježnica za učenike, troškovi prehrane te jednokratne novčane pomoći studentima. Da su promjene vidljive, potvrdio je i načelnik općine Hercegovac, Boro Bašljan te čestitao svima Dan općine Velika Trnovitica u ime kolega načelnika i gradonačelnika:

Svečanoj sjednici prisustvovao je i Miro Totgergeli, saborski zastupnik, predsjednik županijskog HDZ-a te izaslanik predsjednika Sabora RH:

Podsjetimo, prije sjednice, u 11 sati u župnoj crkvi Svetog Martina služena je sveta misa, a program za građanstvo najavljen je za sutra i nedjelju. Najmlađima je tako posvećen sutrašnji dan, kada će u mjesnom domu u Velikoj Trnovitici nastupiti Magic Leon s mađioničarskom izvedbom, rekao je načelnik Marković.

Nedjelja je rezervirana za tradicionalno cjelodnevno predstavljanje udruga, koje, uz štandove u dvorištu trnovitičkog doma, pripremaju hranu za posjetitelje te za kulturno-umjetnički program.

Nema postova za prikaz