Motokaravana na putu za Vukovar bila i u Garešnici

Pod motom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“, motokaravana od Prevlake do Dunava i ove godine prolazi put duži od 1.600 kilometara kako bi na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara stigla u Grad heroj.

Nakon Kutine, posjetili su i Garešnicu. Sudionici su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i zapalili svijeće kod spomenika u Nazorovoj ulici, zajedno s predsjednikom MK Korčula Đanijem Radovanovićem, predsjednikom MK Rđava škljoca Garešnica Draženom Hercigonjom i gradonačelnikom Garešnice Josipom Bilandžijom.

Bili su i na garešničkoj Gradskoj tržnici gdje ih je u organizaciji Grada Garešnice i Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Garešnice i općina Berek, Hercegovac i Velika Trnovitica, uz pomoć Udruge branitelja iz policije Garešnica i garešničkog Crvenog križa- dočekala okrijepa. Vođa ovog dijela puta bio je Gareščanin Borko Vučković.

Sjećanje na žrtvu Vukovara Moto klub Korčula provodi od 2008. godine, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske.

Nema postova za prikaz