U Daruvaru održana tradicionalna manifestacija LJEPOTA MAJČINSTVA

U Daruvaru je u srijedu, 16. studenoga, održana tradicionalna manifestacija LJEPOTA MAJČINSTVA, u organizaciji Udruge Za zdravo i sretno djetinjstvo te Alfa radija. Riječ je o već tradicionalnom događanju kojoj je glavni cilj promocija dojenja – najzdravije i najsnažnije spone između majke i djeteta.

LJEPOTA MAJČINSTVA jedinstven je projekt u Hrvatskoj koji je ove godine prigodno održan uoči Međunarodnog dana djeteta. Jer, uz majke, u središtu ove manifestacije su upravo su djeca, i to dojeni mališani. Važno je napomenuti kako Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje početak dojenja odmah po rođenju djeteta te isključivo dojenje u prvih 6 mjeseci djetetova života. Nakon uvođenja dohrane, dojenje se preporučuje do druge godine djetetova života, pa i duže ako to majci i djetetu odgovara. Uza sve pozitivne učinke na majku i dijete u ranom, najosjetljivijem razdoblju, dojenje ima i dugotrajne učinke koji se ogledaju u cjeloživotnom zdravlju pojedinca.

Na ovogodišnjoj LJEPOTI MAJČINSTVA predstavilo se 19 majki i njihovih mališana s područja cijele Bjelovarsko-bilogorske županije, a manifestaciju su podržali gradovi Daruvar, Bjelovar, Čazma, Garešnica i Grubišno Polje, općine Ivanska i Veliki Grđevac te Bjelovarsko-bilogorska županija.

Održavanje događanja omogućili su i sponzori i partneri, Erste Banka i Eucerin, Kretex iz Garešničkog Brestovca, butici Gaga i Korner iz Daruvara, Čarobnjakov šešir, Imperia, N Style i Stivens iz Bjelovara, Daruvarske toplice, Beiersdorf, G-M Pharma, Pharmatheka consult.

Nema postova za prikaz