Zapaljeni lampioni za sve poginule hrvatske branitelje

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, nakon koncerta MedjuWodja i svete mise u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Garešnici, organiziran je zajednički odlazak u Vukovarsku ulicu na Gajinama gdje su se zapalile svijeće te lampioni za sve poginule hrvatske branitelje.

Paljenje je održano i u Općini Hercegovac – u 17 sati ispred mjesnog doma u Palešniku te u 17:30 sati ispred prostorija Općine. Dodajmo da je Hercegovac prijateljska općina sa Škabrnjom, gdje su odlazili i na komemoraciju.

U središtu Bereka svijeće su se također palile od 17 sati, od škole do parka, a ovaj dan obilježit će i vrtićanci i školarci, pa tako i oni u Velikoj Trnovitici.

U Kaniškoj Ivi u petak 18. studenog održana će biti sveta misa u 17 sati, a nakon nje palit će se lampioni ispred crkve.

Za kraj, podsjetimo da u Vukovar sutra putuju garešnički branitelji, a u znak sjećanja na žrtve u Domovinskom ratu, Grad Bjelovar s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata i učenicima srednjih škola, također je obilježio Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje također paljenjem lampaša u Vukovarskoj ulici i na bjelovarskom korzu od 16:45.

Nema postova za prikaz