U vikendu pred nama slavi se prva nedjelja došašća

Vikend pred nama zadnji je u studenom, a poseban je po tome što se slavi prva nedjelja došašća. Ususret Božiću, i ove će godine tako biti upriličena druženja povodom paljenja svijeća na adventskom vijencu.

Grad Garešnica i TZ Sjeverna Moslavina ponovno organiziraju Advent u Garešnici, odnosno Božićni sajam koji će se održavati svake subote, od 15 do 19 sati, počevši od 26. studenog. Tada će na Trgu hrvatskih branitelja biti blagoslov i paljenje prve adventske svijeće u 17 sati. Domaćini ove subote su Gradsko društvo Crvenog križa Garešnica, Udruga policije Garešnica i Udruga žena Garešnički Brestovac.

Adventska događanja planirana su i po općinskim središtima. Osim u Hercegovcu, tu tradiciju održavaju mještani i udruge u Palešniku, koji se u prigodno ukrašenom središtu mjesta okupljaju nedjeljom. Paljenje svijeća je u 14 sati, a prvi domaćini bit će članovi KUD-a „Slavko Kolar“.

Vrijeme došašća u druženju mještani provode i u središtu Hercegovca, subotom uvečer, od 18 sati. Tako će biti i tijekom nadolazeća četiri vikenda, tijekom kojih će domaćini biti Udruga umirovljenika, Hrvatska čitaonica, Češka Beseda i NK Hajduk. Članovi će se pobrinuti da za okupljene osiguraju kolače i tople napitke. Sve se odvija uz podršku Općine, iz koje poručuju svima da su dobrodošli na Advent u Hercegovcu.

Blagdanskim sjajem zasjalo je i središte Bereka. Kao i do sada, ukrašeni su rasvjetni stupovi uz glavnu cestu i zgrada općine, a ponajviše park u kojem se nalaze i trajne jaslice. Adventske svijeće u Bereku se pale nakon nedjeljne mise, iza 10 sati, a vijenac je smješten na fontani.

U Velikoj Trnovitici, kao i prošle godine, blagoslov, zajednička molitva i paljenje svijeća bit će svake nedjelje u 18 sati. U nastupima će se izmijenjivati crkveni zbor i dječja sekcija KUD-u, a okupljeni će se, između ostalog, moći okrijepiti kuhanim vinom, čajem i langošima.

Nema postova za prikaz