Renata Hranilović u borbi za nove šahovske naslove

Na Europskom pojedinačnom prvenstvu u šahu za mlade, skupina U8 do U18 početkom mjeseca u Turskoj, nastupila je i članica Šahovskog kluba Garešnica Renata Hranilović. Od 17 hrvatskih predstavnika Erik Golubović bio je treći u skupini U10, a među djevojčicama do deset godina najbolja je bila upravo Renata, kadetska prvakinja zemlje i viceprvakinja do 12 godina starosti, koja se već plasirala na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Egiptu. Njen 5A razred, tada joj je pripremio i doček u OŠ Garešnica.

Renatinim nastupom na prvom međunarodnom natjecanju s kojeg se vratila još jača, zadovoljan je trener, fide majstor Ognjen Matko. Nažalost, zbog nedostatka sredstava nije bio uz nju u Antalyji, već su se pripremali preko interneta, a sada će, kaže, proanalizirati partije važne za šahovski napredak i izbjegavanje pogrešaka. Tu su i pripreme za državno prvenstvo.

Podsjetimo, akciju za odlazak Renate Hranilović u Tursku podržao je i Krugoval Garešnica, a novac su uz brojne donatore uplatili i Hrvatski šahovski savez te Grad Garešnica.

Nema postova za prikaz