U Garešnici otvoren Centar za posjetitelje Natura 2000

Centar za posjetitelje Natura 2000 u Garešnici danas je svečano otvorila ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak. Istaknula je kako je naša zemlja među najboljima u Europi po pitanju bioraznolikosti.

Rezultat je to EU projekta „Zeleni vrtovi Poilovlja“,  vrijednog 21.632.926,13 kuna, od kojih je gotovo 17,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Namijenjen je promicanju održivog razvoja prirodne baštine te približavanju Poilovlja posjetiteljima, odnosno rijeke Ilove i ribnjaka koje puni vodom na spomenutoj ekološkoj mreži. Kroz razne sadržaje, radionice i edukacije doprinosit će razvoju turizma ovog područja, ekološke svijesti i važnosti bioraznolikosti. Stoga je ovaj projekt važan za očuvanje prirode, a ima i turistički potencijal, istaknuo je župan Marko Marušić.

Upravo je netaknuta priroda ono što Garešnicu čini posebnom, zaključio je gradonačelnik Josip Bilandžija.

Program je nastavljen prikazivanjem filma o Poilovlju te obilaskom prostorija Centra, koji je blagoslovio župnik iz Garešnice Dejan Tot.  Partneri u provedbi su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije i Turistička zajednica Sjeverna Moslavina, a projekt, koji sadrži i tematsku stazu, izradio je Poduzetnički centar Garešnica.

Nema postova za prikaz