LAG „Moslavina“: Poziv za prikupljanje recepata za projekt „Dobar tek u Moslavini“

LAG „Moslavina“ s međimurskim LAG-ovima surađuje na zanimljivom projektu promocije lokalne kuhinje, koji financira EU. Nazvali su ga „Dobar tek u Moslavini!“ i, uz drugo, planiraju otisnuti moslavačku kuharicu odnosno prikupiti recepte za tipična moslavačka jela između kojih će odabrati one koji najbolje predstavljaju regiju Moslavinu.

Projekt provode u suradnji s iskusnim stručnjakinjama u svojim područjima, književnicom i novinarkom Božicom Brkan (uz drugo, autorica zavičajne čitanke „Oblizeki – Moslavina za stolom“) i etnologinjom i povjesničarkom Slavicom Moslavac (uz drugo, autorica monografije „Etnološki zapisi po Moslavini i širem zavičaju“).

Pozivaju na suradnju sve zainteresirane, profesionalce i amatere, koji smatraju da imaju zanimljiva iskustva i sjećanja na hranu kakva se spremala nekad, u vremenima mama, baka i prabaka, ruralno i urbano, bilo svakodnevno bilo o blagdanima ili obiteljskim i drugim svečanim prilikama, da se jave vrijednim sjećanjima o moslavačkom stolu, pričama i recepturama, podacima od koga su ih čuli i gdje su ih kušali, a također i prijedlozima kako bi se te recepture i jela kao predjela, glavna jela ili deserti, mogli kreativno oplemeniti danas u moslavačkoj ugostiteljskoj ponudi.  Osobito vrijednim smatraju jela pripravljena i od tradicionalnih, lokalno uzgojenih namirnica.  

Pozivaju da i vi budete dio ove zajedničke, nadaju se lijepe moslavačke priče, pa svoje recepte pošaljite na e-mail adresu LAG-a „Moslavina“ lag.moslavina@gmail.com do 15. siječnja 2023. godine.

Recepte koji budu izabrani i predstavljeni u moslavačkoj kuharici LAG „Moslavina“ nagradit će prigodnim darom.

Nema postova za prikaz