Hercegovac: Na vijeću prihvaćen novi Cjenik za javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada, razgovaralo se i o potporama za mlade

Foto: Općina Hercegovac/ I. Novotni

U Hercegovcu je jučer donijet prvi proračun u eurima, u iznosu nešto većem od milijun i 828 tisuća eura. Općinski vijećnici sve su odluke donijeli jednoglasno, a suglasnost se dala i na novi Cjenik za javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada, čija je nova cijena 80 kuna 98 lipa mjesečno. Više je rekao načelnik općine Hercegovac, Boro Bašljan:

Odluka se odnosi samo na komunalne spremnike zelene boje, odnosno za miješani komunalni otpad, dok bi odvoz plastike i papira ostao besplatan i po trenutnom rasporedu.

Nadalje, razgovaralo se i o prodaji nekretnina u vlasništvu Općine Hercegovac, dok je dio točaka na dnevnom redu bio uključen isključivo zbog prebacivanja novčanih iznosa iz kune u eure. Tako su se vijećnici dotakli teme i o potporama za mlade s kojima se nastavlja, a koje uključuju – sufinanciranje troškova školske kuhinje, nabave udžbenika i školskog pribora učenika osnovne i srednje škole te sufinanciranje aplikacije za pripremu mature kao i jednokratnu novčanu pomoć studentima koju je ove godine ostvarilo 45 studenata.

Nema postova za prikaz