Najviše vikend postupanja Policijske postaje Garešnica

Bjelovarsko-bilogorska policija tijekom vikenda je imala pune ruke posla, a najviše postupanja bilo je na području djelovanja Policijske postaje Garešnica. Ovdje su zabilježene dvije krađe zbog nezaključavanja- automobila u Velikoj Trnovitici iz kojeg je nestalo više tisuća kuna te bicikla iz prostora stambene zgrade u Garešnici. Slijedi kriminalističko istraživanje, izdvaja glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske Saša Đorđević.

Nadalje, javni red i mir narušila su dva muškarca u Trnovitičkom Popovcu, vikom i fizičkim obračunom, iako u sedmom desetljeću te su zaradili optužni prijedlog.

U Gornoj Trnovitici proveden je nadzor čuvanja oružja, koji nije bio u skladu s propisima, tako da je vlasniku oduzet oružni list i više lovačkih pušaka, dodaje Đorđević.

Racijom u bjelovarskom noćnom klubu utvrđeno je pet prekršaja radi droge kod više osobe te jedno krim-djelo zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje droge.

Županijska policija i proteklog je vikenda provela akciju pojačanog nadzora prometa, a od 10 nesreća niti jedna se nije dogodila na garešničkom području. Njih devet bilo je s materijalnom štetom, a dvije su osobe lakše ozlijeđene. Od ukupno 70 prekršaja, 11 je bilo vožnji pod utjecajem alkohola, a rekorder je 64-godišnji vozač u Končanici s 2,39 promila. Nadalje, 33 prekršaja odnosila su se na brzinu kretanja vozila, a najveće prekoračenje utvrđeno je u Bastajima, od 114 kilometara na sat gdje je dozvoljeno 50. Naglasak akcije bio je na nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, što je pronađeno u četiri slučaja, kao i pojasa, koji nije koristilo 14 vozača.

Nema postova za prikaz