Potpore Grada Garešnice za poduzetnike i obrtnike u 2022. godini

Iz proračuna Grada Garešnice izdvajaju se i potpore za poduzetništvo i obrtništvo. S podnositeljima koji su se javili na Javni poziv, gradonačelnik Josip Bilandžija potpisao je danas ugovore u novouređenom Centru za posjetitelje. Zahvalio im je što doprinose razvoju grada i poželio puno uspjeha u radu.

Program mjera za razvoj poduzetništva i obrtništva na području grada do 2027. godine, odnosi se na dvije kategorije korisnika. To su početnici, koje se potiče na pokretanje gospodarske aktivnosti te, kod već postojećih, nabava i ugradnja strojeva i opreme.

Petar Ljevar mladi je poduzetnik koji se odlučio na povratak iz inozemstva, a Grad Garešnica pomogao mu je s potporom za pokretanje tvrtke, kao i s poslovnim prostorom u Tehno parku u Kapelici, koji je u prvoj godini korištenja besplatan.

Petar Ljevar na potpisivanju ugovora o potpori Grada Garešnice u 2022. godini.

Granica početnika i ostalih prema ovom Javnom pozivu je tri godine poslovanja. Za nove je osigurano 30.000 kuna u proračunu, a od 13 prijavljenih potporu je ostvarilo njih pet. Za ostale poduzetnike i obrtnike proračunom je osigurano 300.00 kuna, a interes je bio velik, obzirom na 70 pristiglih prijava, od kojih je 39 dobilo zeleno svjetlo. Prednost su imali oni koji nisu lani prošli, a što će se uzimati u obzir i iduće godine. I jedni i drugi mogli su ostvariti najviše 10.000 kuna potpore, s razlikom da je kod početnika do 75 posto prihvatljivih troškova, a kod ostalih je do 50 posto, u 2022. godini, pojašnjava direktorica Poduzetničkog centra Garešnica Tatjana Purkić.

Nema postova za prikaz