Studija otkrila koja bolnica u Hrvatskoj ima najbolje radne uvjete, a kojom se najkvalitetnije upravlja

Hrvatska liječnička komora predstavila je novi projekt Studija hrvatskog liječništva 2022. iz kojeg su proizašle dvije rang-liste hrvatskih bolnica, jedna prema kvaliteti upravljanja i druga prema uvjetima rada u 2022. godini.

Prema studiji, po kvaliteti upravljanja prednjače manje i specijalne bolnice, pa je tako prvo mjesto zauzela Specijalna bolnice za plućne bolesti Zagreb u Rockefellerovoj, nakon nje na drugom je mjestu Specijalna bolnica za med. rehab. bolesti srca, pluća i reumatizma Thalassotherapia Opatija, dok je treća Opća županijska bolnica Pakrac.

Opća Bolnica Bjelovar o kvaliteti upravljanja završila je na devetom mjestu, dok je u drugoj rang-listi, po uvjetima rada, zauzela posljednje, 41.  mjesto na tablici.

U odgovorima na pojedina pitanja studija jasno pokazuje kako su ključni problemi bolničkih liječnika premalo vremena za pacijenta i preveliko radno opterećenje, istovremeni rad na više radilišta, previše administrativnog posla, premalo vremena za edukaciju liječnika, kao i loše upravljanje.

Nema postova za prikaz