U Bjelovaru uskoro realizacija projekta studentskog doma s menzom i knjižnicom

Bjelovar bi do 2024. godine trebao dobiti Studentski dom. Njegova lokacija bila bi u Nazorovoj ulici, na mjestu nekadašnjeg Doma učenika, u zgradi koju privremeno koristi Glazbena škola.  Prostor bi trebao doživjeti dugoočekivanu prenamjenu, rekonstrukciju te dogradnju, a uključivao bi 35 soba u kojima bi mogla boraviti 63 studenta.  Na dvije sobe ići će jedan sanitarni čvor, rekla je Dorotea Kaurić, projektantica tvrtke M Plan te navela kako će u sklopu Doma studenti imati i vlastitu menzu sa 110 mjesta. “Zgrada u dvorištu sadrži još dva objekta za koja mi smatramo da su u dobrom stanju i njih ćemo rekonstruirati na način da će se njih povezati u jedan. Na katu ćemo graditi novu etažu koja spaja ta dva objekta, dok će se s unutarnje i vanjske strane dodati toplinska izolacija kako bi se poboljšao standard, ali i smanjili troškovi.

Studentski dom opremljen će biti i multimedijskom knjižnicom, koja će imati 13 stolova, a sreću zbog realizacije ovog projekta nije sakrivala ni prodekanica za razvoj Veleučilišta u Bjelovaru, Tatjana Badrov:

Vrijednost projekta procjenjuje se na ukupno oko 20 milijuna kuna, a očekuje se da će većina financiranja biti putem europskog novca.  S obzirom na gotovu dokumentaciju, gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je da bi raspisivanje javne nabave za izvođača radova trebalo biti u proljeće. Nakon provedenih zakonskih procedura, početak radova mogao bi biti u rujnu 2023.

Podsjetimo, na Veleučilištu u Bjelovaru na sva tri stručna studija trenutačno studira oko 800 studenata. Od toga, njih više od 150 nije iz Bjelovara i bliže okolice.

Nema postova za prikaz