Župan Marušić u Gornjoj Trnovitici potpisao ugovore za potpore lovstvu

Župan Marko Marušić potpisao je danas ugovore s lovozakupnicima i lovoovlaštenicima koji su prošli na upravo završenom Javnom pozivu. Odnose se na dodjelu novčanih potpora za razvoj i unaprjeđenje lovstva na području Bjelovarsko-bilogorske županije za 2022. godinu. Za 159 zahtjeva osigurano je 580.000 kuna iz županijskog proračuna. Potpisivanje je održano u lovačkom domu Lovačkog društva “Vepar” Trnovitički Popovac, u Gornjoj Trnovitici, gdje je predsjednik Branko Pucarin zahvalio na potpori i domaćinstvu.

Lovce je pozdravio i načelnik Općine Velika Trnovitica Ivan Marković te pohvalio suradnju.

Među najčešćim aktivnostima su unos divljači, borba protiv predatora i liječenje od velikog američkog metilja, istaknuo je predsjednik županijskog Lovačkog saveza Mato Kovačević.

Branko Pucarin, predsjednik LD Vepar Trnovitički Popovac na potpisivanju županijskih potpora u Lovačkom domu u Gornjoj Trnovitici.

Župan Marko Marušić još je spomenuo i sredstva za zaštitu usjeva među najtraženijima od deset mjera, uvjeren da novac ide u prave ruke.

Lovstvo kao važna gospodarska grana ima velik potencijal, a Hrvatski lovački savez u Podgariću ulaže i u kamp za obrazovanje novih kadrova, napomenuo je župan Marušić.

Nema postova za prikaz