Potpore za studente

Točno godinu dana je prošlo od zadnjeg do današnjeg susreta studenata Općine Hercegovac koji su se javili i zadovoljili uvjete za jednokratnu potporu koja se isplaćuje iz proračuna. Nije riječ o prevelikom iznosu, ali i tisuću kuna svakako dobro dođe, kažu studenti. Među njima je Marinela Kanjuh koja se odlučila za poljoprivredni smjer u obližnjim Križevcima, dok je Ivona Obrovac puno dalje od kuće, kao studentica Sveučilišta u Zadru:

Uz Jadransku obalu, u Splitu, studira i Filip Bačak, i to upravo Vojno pomorstvo. Vojska ga je uvijek zanimala, kaže, a na dijelu interesa zahvaljuje i sestri koja je također u tom zanimanju:

Da je izbor fakulteta važan, ističe i Davor Jurčević, jer to je odluka s kojom ćete živjeti do kraja života. On nije bio siguran što želi, ali sad je zadovoljan što je izbor pao na polje ekonomije koju studira u Virovitici:

Ovogodišnjih 47 korisnika potpore se i dalje vrti oko brojke koja je godinama podjednaka, njih pedesetak, a obzirom da postoje uvjeti, sigurno je da Općina ima i više studenata u svakoj akademskoj godini. I to je nešto čime se relativno mala općina može ponositi, dodao je načelnik Boro Bašljan te okupljenim studentima, uz blagdanske čestitke, poželio da i dalje budu uspješni studenti.

Nema postova za prikaz