U BBŽ stiže 2,4 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije za biciklističku stazu u koridoru nekadašnje pruge Bjelovar-Garešnica

Foto: Facebook/Marko Marušić

Vlada RH i pet župana sjeverne i središnje Hrvatske prošle je godine na današnji dan potpisalo Razvojni sporazum za sjever Hrvatske vrijedan oko 15 milijardi kuna, a jučer su se ponovno okupili u Čakovcu. Tom je prigodom župan Marko Marušić podsjetio na projekte koje je Bjelovarsko-bilogorska županija kandidirala, a među kojima je i brza cesta Bjelovar-Virovitica.

Također, naveo je još dva projekta koji su, dobili novac za izradu projektne dokumentacije. Županija je tako dobila bespovratnih 2,4 milijuna kuna za biciklističku stazu s odmorištima u koridoru nekadašnje pruge Bjelovar-Garešnica, projekt s velikim potencijalom za razvoj turizma i poduzetništva koji će povezati tri grada i šest županijskih općina. Također, ostvareno je i 990 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu paviljonskih zgrada Opće bolnice Bjelovar.

Ugovore, ukupne vrijednosti 65,5 milijuna kuna, premijer Andrej Plenković uručio je nositeljima projekta te nekolicini načelnika općina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, među kojima je i načelnik Općine Velika Trnovitica Ivan Marković te Gradu Bjelovaru.

Foto: Facebook/Marko Marušić

Nema postova za prikaz