Novi stanar Tehno parka u Kapelici

Obitelj Malina iz Njemačke prije nekoliko mjeseci je stigla u Garešnicu. U obližnjem Dišniku su kupili i kuću, a danas ovdje pokreću i posao. Potpisivanjem ugovora postali su novi korisnici Tehno parka, u kojem će dio prostora koristiti za laboratorij. Poslovanje u prvom zamahu vežu uz automobilsku industriju i proizvodnju električnih komponenti, no najavljuju dodatno širenje na druge gospodarske grane zajedno s partnerima, poput opreme za vatrogastvo.

Pri potpisivanju ugovora koji im dio razdoblja omogućuje besplatno korištenje prostora, gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija ponovno je istaknuo kako se time želi poticati dobro poslovno okruženje. Otvaranje novih tvrtki pokazatelj je da se ide u dobrom smjeru, kaže.

Novi garešnički gospodarstvenici imaju puno planova, a u Garešnici se osjećaju kao kod svoje kuće.

Jörg Malina osnovao je tvrtku JME d.o.o. za proizvodnju elektroničkih komponenata. Prijavom na javni poziv, u Tehnoparku je zakupio dva prostora – ured i laboratorij. Kao novoosnovana tvrtka, u prvoj godini ostvaruje subvencionirani zakup poslovnog prostora od 100 %, koji je dakle besplatan, čime ukupna subvencija Grada Garešnice iznosi više od 11.000 eura.

Osim prostora, stanarima su na raspolaganju uredski i informatički namještaj, korištenje poštanskog sandučića, kuhinje i konferencijske dvorane, kao i grijanje, klima i Internet.

Nema postova za prikaz