U Kutini kreće treća faza projekta Zaželi

Foto: kutina.hr

I u Kutini će se sljedećih šest mjeseci provoditi projekt Zaželi u sklopu kojega će 50 žena brinuti o 300 krajnjih korisnika – nemoćnih i osoba starijih od 65 godina. Riječ je također o trećoj fazi projekta, a provodit će ga Crveni križ Kutina, Zaklada Sandra Stojić i Zaklada Ivanova kuća. Partner na projektu je grad Kutina, a tim je povodom održan radni sastanak gradonačelnika Zlatka Babića s predstavnicima uključenih organizacija.

Važnost ovakvih projekata naglasio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić

Anna Feltrin Pahel istaknula je kako će kroz njega u Zakladi Sandra Stojić biti zaposleno 25 djelatnica za pomoć u kući krajnjim korisnicima te dvije osobe u projekt menadžmentu. Sve ukupno će djelatnice brinuti o 150 korisnika.

Crveni Križ Kutina će pak projekt provoditi na području Kutine i Velike Ludine, odnosno 10 žena će brinuti za 60 korisnika. Više je rekla ravnateljica Katica Zeman:

Martina Jurišić iz Zaklade Ivanova kuća navela je kako će kod njih 15 žena brinuti o 90 krajnjih korisnika.

Dodajmo kako Zaklada Ivanova kuća uz brojne volontere brine i o ljudima koji se bore s demencijom, rekao je Pater Mariano Passerini te istaknuo važnost brige za drugoga.

Nema postova za prikaz