Župan Marušić obišao mladog liječnika u ambulanti u Gar. Brestovcu

Župan Marko Marušić danas je obišao ambulantu garešničke ispostave županijskog Doma zdravlja u Garešničkom Brestovcu. Kako je rekao, veseli što je u županiju više liječnika došlo nego što je otišlo, a čemu doprinose i županijske mjere.

U zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija lani je zaposleno 28 novih liječnika, od kojih su čak 23 stigla s fakulteta. Jedan od njih je i doktor Borna Emić iz ordinacije u Garešničkom Brestovcu, a koja prije toga liječnika na puno radno vrijeme nije imala sedam godina.

Doktor Emić prošle je akademske godine bio korisnik županijske stipendije. Danas ga je, prilikom obilaska liječnika primarne medicine, posjetio župan Marko Marušić u društvu pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i mlade Andreje Bengez, a dočekao ih je garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija. Grad Garešnica, potvrdio je, mladom je liječniku dao stan na korištenje, dok se iz proračuna grada izdvaja posebna kategorija stipendija za studij medicine.

Novom liječniku najviše su se obradovali domaći pacijenti, od kojih su se neki i vratili u ovdašnju ambulantu. Nakon Brestovca, župan i pročelnica još su obišli i doktoricu Ivu Hroh u Končanici te ispostavu Zavoda za hitnu medicinu u Grubišnom Polju.

Nema postova za prikaz