20. Međunarodni udaraljkaški tjedan u Bjelovaru, IPEW 2023.

12. međunarodni udaraljkaški tjedan IPEW 2015. u Bjelovaru, 22. - 23. siječnja 2015., Dom kulture u Bjelovaru FOTO: Branka Sobodić

Bjelovar je po 20. put domaćin Međunarodnog udaraljkaškog tjedna, čiji koncertni program traje od 19. do 21. siječnja u Domu kulture, od 19,30 uz slobodan ulaz.

Idejni začetnik i umjetnički voditelj profesor Igor Lešnik, dekan Muzičke akademije u Zagrebu, izdvaja da u Bjelovar stiže udaraljkaški ansambl s Kraljevskog konzervatorija u Bruxellesu, zatim profesionalni ansambl iz Španjolske, a otvara ga ansambl Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Bit će tu i mladi gosti iz Labina, kao i oni iz škole domaćina, Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar, koja je i organizator događaja Internacional Percussion Ensemble Week, IPEW 2023.

Lešnik je i ovdje predavao te ističe kako su u toj sredini prepoznati napori koji su urodili svjetski poznatim glazbenim događajem.

Nakon dvije pandemijske godine, program čije pokroviteljstvo potpisuje i Grad Bjelovar, vraća se u svom punom obimu.

20. Međunarodni udaraljkaški tjedan u Bjelovaru potrajat će tri dana, a osim nastupa pratit će ga i radionice, dodaje profesor Lešnik.

Nema postova za prikaz