Obnovljiva energija kroz solarne panele na objektima u Garešnici?

Obnovljivi izvori energije u današnje vrijeme, posebno značajnim rastom cijene energenata, su visoko na listi prioriteta. Razgovor na tu temu vodio se danas u gradskoj upravi u Garešnici, koja je bila na popisu jedinica lokalne samouprave u kojima partnere traži kompanija kojoj su u fokusu upravo obnovljivi izvori energije.

To su ciljevi s kojim je došao u Garešnicu, kaže Marino Franinović, predstavnik međunarodne kompanije iz Slovačke. Već imaju više stotina reliziranih projekata u Hrvatskoj, u kojoj rade dulje od deset godina:

U vrijeme kada su energenti sve skuplji, za ovakvim rješenjima treba više potezati, kaže i gradonačelnik Josip Bilandžija:

Nekoliko je objekata na koje bi bilo isplativo postavljanje solarnih ploča, dodaje, kako bi se iznašao povoljnija varijanta izvora energije, a zahvati bi, kroz vrijeme, uštedom, sami sebe isplatili.

Ostaje nadati se da će takvih projekata biti više i da će realizacija biti uskoro, kako bi Garešnica čim prije postala „zeleni grad“, kakav i želi biti.

Nema postova za prikaz