Održana javna tribina o katastarskoj izmjeri KUTINA ZAPAD

Izvor: kutina.hr

U zgradi Poduzetničkog inkubatora u Kutini, Ulica Hrvatskih branitelja 2 održana je javna tribina o provođenju katastarske izmjere za zapadni dio građevinskog područja katastarske općine Kutina, temeljem sporazuma sklopljenog između Grada Kutine i Državne geodetske uprave.

Odlukom Državne geodetske uprave pokrenut je postupak katastarske izmjere nekretnina  na području Grada Kutine. Izvršitelj radova je zajednica ponuditelja Geoprojekt Zagreb 20 d.o.o. Zagreb i Geoprojekt d.o.o. Zagreb, uz nadzor Državne geodetske uprave i Zajednice ponuditelja Hapčić d.o.o. Sisak i Zajednički geodetski ured Davor Jež i Milan Dumančić iz Popovače.

Cilj katastarske izmjere  je  uspostava suvremenog i učinkovitog sustava zemljišne administracije koji pridonosi povećanju pravne sigurnosti u postupanju s nekretninama, potiče i ubrzava procese ulaganja i poboljšava funkcioniranje tržišta nekretnina.

Predstavnici izvođača, katastra i Grada Kutine odgovarali su na pitanja prisutnih građana.

Predviđeno vrijeme trajanja projekta je 12 mjeseci, a za građane je u cijelosti besplatan.

Građani su dobili sljedeće upute:

  • Međe je potrebno učiniti dostupnima kako bi se omogućila izmjera
  • U vrijeme određeno u pozivu koji će zaprimiti svi vlasnici nekretnina potrebno je dopustiti pristup izvršiteljima radi postavljanja međnih oznaka, pokazati lomne točke međa i dati podatke o stvarnim vlasnicima
  • Pripremiti dokaze legalnosti građevina

Nakon terenskog rada građani će biti pozvani na predočenje elaborata u prostorijama Grada Kutine, koje su ustupljene izvršiteljima kao terenski ured, na adresi P. Preradovića 2 Kutina.

Izvor: kutina.hr

Nema postova za prikaz