Fašnik u Kutini ove godine na četiri lokacije

Foto: TZ Grada Kutine

Na širem području grada Kutine ove godine zainteresirani mogu sudjelovati na čak četiri različita fašnika. Prvi od njih, Fašnik u Šartovcu ili FUŠ u organizaciji je KUD-a Šartovac i odvija se već ove subote, 11. veljače.

Potom, u organizaciji Turističke zajednice Grada Kutine i Pučkog otvorenog učilišta Kutina slijedi Fašnik u Kutini te u Kutinskom selu u organizaciji ŠNK Lokomotiva, a oba istog dana, u subotu 18. veljače. Tada će se maškare okupiti na glavnom Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini i proći gradskim ulicama u povorci. Za sve je organizirana okrjepa uz bogati ugostiteljsku ponudu te zabava uz glazbu i ples na otvorenom. Sudjelovati se može u skupini ili kao pojedinac, a svaki maskirani sudionik besplatno dobiva krafnu, čaj/kuhano vino i zahvalnicu za sudjelovanje. U večernjim satima planiran je odlazak u Kutinsko selo gdje će biti i paljenje fašnika.

U nedjelju, 19. veljače organizira se i Fašnik s topotom, u prostorijama udruge Topot na adresi Stjepana Radića 174, Kutina, a svi voljni tada će moći i uživati u jahanju na konjima.

Više detalja o programu vezanom uz sva četiri fašnika poslušajte u razgovoru s Ivonom Žegarac iz Turističke zajednice grada Kutine:

Nema postova za prikaz