Župan Marušić obišao Dom zdravlja u Garešnici

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić danas je bio u radnom posjetu Gradu Garešnici. Boravak je započeo sastankom u uredu gradonačelnika Josipa Bilandžije, nakon kojega je uslijedio obilazak zgrade Doma zdravlja u Garešnici, na kojoj je sanirano krovište u vrijednosti 47.615 eura ili 359.000 kuna. Osim u osoblje i opremu, što se također čini, važno je ulagati i u infrastrukturu, istaknuo je župan.

Nužno je povećati dostupnost zdravstvene zaštite kroz specijalističke preglede, dodao je župan Marušić.

Grad Garešnica lani je sudjelovao sa 60.000 kuna u izmjeni krovišta Doma zdravlja, a u zdravstvo ulaže i kroz stipendije te smještaj, potvrdio je gradonačelnik Josip Bilandžija.

Slično je stanje što se liječnika tiče i u ostalim ispostavama županijskog Doma zdravlja, a najkritičnije je u ginekologiji i pedijatriji, rekao je ravnatelj DZ BBŽ Josip Rajković.

U programu se našao i obilazak novouređene dionice ceste Kaniška Iva-Marino Selo, u dužini 630 metara. Preostaje obnoviti još 743 metra ceste do granice sa susjednom Požeško-slavonskom županijom, što je u planu za ovu godinu.

Župan Marko Marušić u radnom posjetu Gradu Garešnici, s gradonačelnikom Josipom Bilandžijom (lijevo) te u zgradi Doma zdravlja s ravnateljem DZ BBŽ Josipom Rajkovićem (desno).

Nema postova za prikaz