Topli obrok uskoro u svim područnim školama osnovne škole Garešnica

Osnovna škola Garešnica

Od početka drugog polugodišta u osnovnim školama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji započeo je projekt besplatnog obroka za sve, pa tako i u Osnovnoj školi Garešnica, a pod koju spada i dodatnih sedam područnih škola.

Osim kuhinje u matičnoj školi s početkom veljače zaposlena je i kuharica u PŠ Gar. Brestovac, a kada stigne sva potrebna oprema tamo će se kuhati i za dodatne tri područne škole – Zdenčac, Tomašicu i Hrastovac.

Za PŠ Kapelica i Kaniška Iva Grad Garešnica osigurao je jednokratne posude, a hrana se priprema u lokalnom ugostiteljskom objektu, nakon čega ju školski domar razvozi u škole.

Kako kaže ravnatelj Slaven Marinić s novom odlukom povećao se i broj djece koja se hrani u školi, ali to i dalje nisu svi. Na jelovniku osim ponekog pekarskog proizvoda, pronađe se i ričet, granatirana tjestenina, piletina, mesne okruglice, lignje i razno povrće kao prilog.

Zahvalu je izrazio i gradu Garešnici na svoj dosadašnjoj pomoći, ali i budućoj s obzirom na to da se trenutno razgovara i o kupnji školskog dostavnog vozila.

Nema postova za prikaz