LiDraNo 2023.: Međugradska razina održana u Garešnici, a danas u Hercegovcu međuopćinska

U Hercegovcu je danas održana međuopćinska smotra LiDraNo 2023., a na kojoj su učenici sa svojim radovima i scenskim nastupima predstavili svoje škole – OŠ Trnovitica iz Vel. Trnovitice, OŠ Trnovitički Popovac i OŠ Berek, potom OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac, OŠ Garešnica, OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje i PŠ Ivanovo selo te kao domaćin OŠ Slavka Kolara Hercegovac.

Natjecali su se u kategorijama literarno-novinarskog stvaralaštva, pojedinačnih te skupnih scenskih nastupa koji uključuju – kazivanje poezije, monologe, recitale te dramsko-scenske igre.

Šest je literarnih radove predloženo za višu razinu, od toga četiri iz Grubišnog Polja, a po jedan iz Hercegovca te Velikog Grđevca od kuda je došao i jedan predloženi novinarski rad.

U pojedinačnim nastupima – povjerenstvo je za višu razinu predložilo učenicu OŠ I.N. Jemeršića G. Polje s kazivanjem poezije “Naša generacija”, a kojoj je mentorica Valentina Horak, dok je s monologom „Mama se napuhala“, na županijsku razinu nominirana Marija Balen, učenica drugog razreda OŠ Garešnica.

U skupnim nastupima povjerenstvo je za višu razinu predložilo recital Dramske družine OŠ Trnovitica naziva „Ljubav nikad ne prestaje“, čija je voditeljica Gordana Ščrbašić, dok je u dramsko-scenskim igrama predložena Dramsko-recitatorska skupina OŠ Berek, voditeljice Martine Pavičić Barberić s izvedbom “Obiteljski trenutci”.

Međugradska razina održana u Garešnici

U Garešnici je pak jučer održana međugradska razina, a na kojoj su sudjelovali radovi iz SŠ Bartola Kašića Grubišno Polje, SŠ Čazma te domaćina SŠ „August Šenoa“ Garešnica.

U kategoriji literarno-novinarskih radova, povjerenstvo je na županijsku Smotru predložilo četiri literarna uratka – od čega tri iz SŠ Bartola Kašića Grubišno Polje, a jedan iz SŠ “August Šenoa” Garešnica, dok u kategoriji novinarskih radova nije bilo predanih uradaka.

Nadalje, na županijsku razinu Smotre predloženi su i monolog Veronike Perec (Carlo Goldoni: “Gostioničarka Mirandolina”), učenice SŠ Čazma čija je voditeljica Suzana Pušić, kao i recital učenica drugog razreda opće gimnazije Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica (J. W. Goethe: “Vilinski kralj”) čiji je voditelj profesor Ivan Dugandžić.

Nema postova za prikaz