XXVIII. Dani hrvatskog pučkog teatra u Hercegovcu 24. i 25. veljače

Pred nama su XXVIII. Dani hrvatskog pučkog teatra u organizaciji Hrvatske čitaonice Hercegovac, koji će se održati 24. i 25. veljače 2023. godine. Nakon jedne godine pauze, zbog pandemije i prošlogodišnjeg održavanja početkom lipnja, vraćaju se starom terminu, posljednjem vikendu u veljači.

Hrvatska čitaonica Hercegovac je kulturno-umjetnička udruga osnovana davne 1921. godine. U okrilju Čitaonice trenutno aktivno djeluju pjevačka skupina i amaterska kazališna skupina Pučka scena dok su folklor i tamburaši u stanju privremenog mirovanja. O samom programu razgovarali smo s predsjednicom HČ, Zrinkom Cjetojević:

Spomenuta Pučka scena u završnim je pripremama za premijeru svoje nove predstave, o čemu više saznajemo od redateljice i voditeljice Natalije Lacina:

Dani hrvatskoga pučkog teatra su svetkovina kazališnog amaterizma Hrvata iz susjednih zemalja i naše domovine, a cilj manifestacije je očuvanje zajedničke hrvatske riječi i kulturne baštine te jačanje osjećaja pripadnosti domovini Hrvatskoj. Festival ima veliki značaj za Hercegovac i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a posebno veseli činjenica da se hrvatske manjinske zajednice rado odazivaju, kaže predsjednica Cjetojević te upućuje poziv svima:

Nema postova za prikaz