U Hercegovcu otvoreni 28. Dani hrvatskog pučkog teatra

U Hercegovcu su i službeno otvoreni 28. Dani hrvatskog pučkog teatra, a otvorio ih je župan Marko Marušić te u govoru ukazao na važnost ovakve vrste manifestacija.

Okupljenima se obratio i načelnik općine Hercegovac Boro Bašljan te zahvalio svima – kako Hrvatskoj čitaonici Hercegovac i Hrvatskoj matici iseljenika kao organizatorima te Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koji su, uz samu općinu Hercegovac, sponzori spomenute manifestacije.

Na rad Hrvatske čitaonice osvrnula se predsjednica Zrinka Cjetojević te svima poželjela dobar provod, kao i Nives Antoljak iz Odjela za kulturu Hrvatske matice iseljenika koja se osvrnula i na povijest i početke organiziranja festivala koji broji svoje 28. izdanje.

Kazališni dio otvorila je Pučka scena domaćina s predstavom Krađa, svađa i tako dalje što je 127 premijerna izvedba koja je nastala u Hrvatskoj čitaonici Hercegovac od njenog osnutka 1921. godine.

Bogat i raznolik program danas će još upotpuniti i gosti iz Subotice, a u subotu iz Münchena, Viteza i Travnika te Starog Grada na Hvaru.

Nema postova za prikaz