U Bjelovaru održana Županijska razina smotre LiDraNo 2023.

Izvor: bjelovar.info

Ovog se tjedna u Bjelovaru održala Županijska razina smotre LiDraNo 2023. Na samom početku sve prisutne pozdravio je ravnatelj IV. osnovne škole Bjelovar Nikola Margetić, a u ime Grada Bjelovara i gradonačelnika Daria Hrebaka nazočnima se obratio i Zdravko Pavec, savjetnik za odgoj, obrazovanje i sport u Gradu Bjelovaru.

Na županijskoj smotri svojim radovima predstavili su se brojni učenici s područja cijele županije – kako iz svih pet gradova, tako i iz 12 općina među kojima su i Berek, Hercegovac, Vel. Grđevac i Vel. Trnovitica. Najmlađa sudionica bila je Marija Balen, učenica 2. razreda OŠ Gar. Brestovac.

Izvor: bjelovar.info

Vezano uz rezultate, nakon brojnih odličnih nastupa učenika, odlučeno je kako na državnu razinu smotru LiDraNo 2023. odlaze:

a) Literarno stvaralaštvo– predložena su četiri literarna rada

  • Lopta, Petra Hrvojević, 6. razred, OŠ Mirka Pereša, Kapela, mentorica: Ivana Kerekeš
  • Bicikl, Ivan Pavliš, 3. razred, OŠ Ivana viteza Trnskog, Nova Rača, mentorica: Martina Crnek
  • Zakopčan u svome mraku, Maja Korpar, 8. razred, OŠ Rovišće, mentorica: Suzana Jurić
  • Junakinja Pavlove ulice, Renata Špoljar, 5. razred, OŠ V. Nazora, Daruvar, mentorica: Marina Singer

b) Novinarsko stvaralaštvo

SAMOSTALNI NOVINARSKI RADOVI – predložena su tri rada

  • Od robotike i elektrotehnike do filma i tamburice, Nikša Šepak, 7. razred, II. osnovna škola Bjelovar, mentorica: Snježana Kos
  • Zauvijek zajedno, Laura Komar, 7. razred, III. osnovna škola Bjelovar, mentorica: Mira-Ankica Klarić
  • Spavali su kao male bebe, Hana Marinić, 7. razred, OŠ Sirač, mentorica: Suzana Hunjak

RADIJSKA EMISIJA

Klima opasno, klima, autorice: Lora Faletar, Lara Novak, Lucija Vrdoljak, 7. razred, OŠ Rovišće, mentorica: Davorka Jug

ŠKOLSKI LIST

Pupoljci, urednica: Gita Lovrić, uredništvo: Nika Andrić, Numbi Kasongo, Lucija Knežević, Mia Kovačević, Ariana Modrić, Patricia Poljak, Tara Tomašević, Zara Tukerić, 7. razred, IV. osnovna škola Bjelovar, mentorica: Zvjezdana Barila

c) dramsko-scensko stvaralaštvo

POJEDINAČNI NASTUP – izravno se upućuje jedna točka

V. Matula, B. Kovačević, R. Šušković Stipanović: Munchhausen (monolog),

Izvodi: Pavle Galić, 7. razred, I. osnovna škola Bjelovar, mentorica: Mirjana Ištef

SKUPNI NASTUPI – državni izbornik odgledat će sve skupne točke županijske smotre LiDraNo 2023. u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Virovitičko-podravskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji te će dvije točke, prema propozicijama Smotre, biti upućene na državnu razinu smotre LiDraNo 2023.

Za kraj, recimo kako je povjerenstvom za literarne radove predsjedala pjesnikinja, dramatičarka i scenaristica Monika Herceg, a uz nju su bili i profesorica hrvatskog jezika i književnosti Iva Ban te magistra bibliotekarstva Ivana Blažeković. Povjerenstvo za novinarske radove činili su predsjednik, novinar i urednik Vedran Car, novinarka i urednica Branka Sobodić te novinarka i urednica Sanja Klinac.

Scenske izvedbe ocjenjivalo je Povjerenstvo za dramsko-scenski izraz na čelu s državnim izbornikom za dramsko-scensko stvaralaštvo, kazališni i filmski redatelj Mario Kovač, glumica Erna Rudnički te profesor hrvatskog jezika i književnosti Marko Dragičević.

Nema postova za prikaz