Sporazum o spajanju komunalnih poduzeća općina Vel. Grđevac i Vel. Pisanica

Veliki Grđevac i Velika Pisanica potpisivanjem Sporazuma o spajanju dva trgovačka komunalna društva ostvarili su prvi uvjet za prijavu na Javni poziv Ministarstva financija za dodjelu pomoći na ime poticaja za dobrovoljno funkcionalno spajanje općina. Načelnik Velikog Grđevca Tomislav Pavlečić istaknuo je kako se osim ušteda ostvaruju i državne potpore te olakšice za novo komunalno poduzeće sa sjedištem u toj općini.

Iako već otprije neke općine imaju zajedničke djelatnosti, ovo je prvi sporazum u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji temeljem kojeg se očekuje ostvarivanje prava na potporu. Njome bi za četvrtinu iznosa bili umanjeni računi koje su tvrtke i do sad ispostavljale, za primjerice održavanje zelenih površina. Nema otpuštanja radnika, već će biti i novih zapošljavanja, naglasio na načelnik Velike Pisanice Fredi Pali prilikom današnjeg potpisivanja sporazuma u Velikom Grđevcu.

To ujedno znači rasterećenje općinskih proračuna, a ovom prilikom, načelnici su najavili da, nakon Komunalca, razmišljaju u budućnosti povući isti potez i kad su u pitanju vrtići.

Nema postova za prikaz