U Općini Hercegovac lani rođeno 18 beba, među kojima i blizanci. I to dupli!

Devet dječaka i devet djevojčica pozvano je na današnji susret najmlađih stanovnika Općine Hercegovac. Tradicionalno se održava na Međunarodni dan žena, a dio tradicije je da tom prilikom, uz čestitku, okupljenim majkama i ponekoj baki, načelnik Boro Bašljan uruči i cvijet. Na druženju s obiteljima u koje je prošle godine pristiglo 18 beba istaknuo je i dio mjera kroz koje se proračunski novac usmjerava na djecu:

Uz novčani dar dobrodošlice na popis žitelja Općine Hercegovac, poklon paketom novorođene bebe daruje i Gradsko društvo Crvenog križa. Poruku je uputila i ravnateljica Melita Lozina:

Posebna zanimljivost je da su prošle godine u Općini Hercegovac rođena i dva para blizanaca. Među njima su i petomjesečni Melani i Marin, čija mama o tom iskustvu kaže:

Iako je negativno što prošle godine nema novorođenih u Ilovskom Klokočevcu, valja naglasiti da je 18 beba u godini dana iznad prosjeka prethodnih godina. Po naseljima, Hercegovac je dobio osmero malih stanovnika, u Palešniku ih je rođeno troje, u Velikoj Trnavi dvoje, dok je Ladislav „bogatiji“ za pet novih žitelja. Na popisu novih stanovnika Općine Hercegovac rođenih u prošloj godini su: Ria, Alisa, Jakov, Vito, Ante, Marino, Mirta, Lea, Hana, zatim Oliver, Luka, Rebecca, Lovro i Livija te blizanci Tin i Tia, kao i Marin i Melani.

Nema postova za prikaz