Dobar početak turističke godine na području županije, turističkim prometom zadovoljan i župan Marušić

TZ BBŽ
Izvor: TZ BBŽ

U prva dva mjeseca ove godine na području Bjelovarsko-bilogorske županije ostvareno je 71 posto više dolazaka i 62 posto više noćenja nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci nacionalnog sustava evidencije gostiju eVisitor. U brojkama, ostvareno je 5.237 dolazaka i 19.007 noćenja. Uglavnom je riječ o domaćim gostima. No, zamjetan je porast udjela stranih gostiju u turističkom prometu. Tako je u siječnju i veljači ostvareno 1.317 dolazaka i 6.066 noćenja stranih gostiju što je za 111 posto bolje u dolascima i 183 posto bolje u noćenjima u odnosu na prošlu godinu. Zadovoljan rezultatima je župan Marko Marušić, predsjednik Turističke zajednice BBŽ.

– Rezultati su sve bolji. Drago mi je da ulaganja u unaprjeđenje kvalitete smještaja i ukupne ponude daju rezultate i da je ovo područje sve privlačnije gostima. Na području županije planiraju se velike investicije u turizmu, posebno na bjelovarskom i daruvarskom području. Nadam se uspješnom prolasku projekata koji su prijavljeni na trenutačno dostupne natječaje, a koji će sigurno dati potpuno novu perspektivu ovom području – kazao je Marušić.

Dodao je kako će najvjerojatnije u svibnju županija zajedno s Turističkom zajednicom BBŽ raspisati javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za unaprjeđenje kvalitete turističke ponude. Ta mjera pomoći privatnim iznajmljivačima lani je uvedena prvi put i imala je izvrstan odjek. 

Brojem dolazaka i noćenja u prva dva ovogodišnja mjeseca i dalje prednjači Turistička zajednica Daruvar-Papuk. Imali su nešto više od 3 tisuće dolazaka i oko 11.700 noćenja. Slijedi TZ Bilogora-Bjelovar s dvostruko većim brojem dolazaka (1.318 dolazak) i gotovo dva i pol puta većim brojem noćenja (4.755 noćenja) nego u siječnju i veljači 2022. godine. Na trećem je mjestu TZ Sjeverna Moslavina koja također bilježi rast, zatim TZ Čazma te TZ Grubišno Polje.

Izvor: BBŽ

Nema postova za prikaz